• нут відварений 200г
• буряк середній 1 шт
• часник 1-2 зубчики
• кунжутна паста тахіні 1 ст.л
• сік 1/2 лимона
• оливкова олія 1 ст.л
• щіпка меленої зіри
• вода 3-4 ст.л
• сіль, перець
Приготування:
- Буряк відварити до повної готовності. Остудити та очистити.
- Скласти в чашу блендера варений нут, нарізаний буряк, тахіні, вичавити сік лимона, додати зіру, сіль, перець, часник і олію. Пробити масу блендером.
- Потім додати 3 ст.л води і перебити ще раз, маса стане м'якшою та ніжнішою. За потреби додайте ще води.
- Перекласти готовий хумус у тарілку, зверху посипати паприкою та перцем, полити злегка олією та прикрасити нутом та зеленню. Подавати з галетами, хлібцями або хлібом як закуску.
Приємного апетиту!