Рецепти
Десерти

Щоколадний банановий хліб

Дуже легкий рецепт дуже смачного шоколадного бананового хлібу. Без зайвих інгредієнтів.
Хліб виходить пухнастим, м'яким і з хрусткою скоринкою. Дуже ароматним, корисним і смачним.

Рецепт:
-2 середніх стиглих банана (+1-2шт  для верхівки)
-100 гр молока
-1 ч.л лимонного соку
-50 гр кокосового урбеча

-50 гр ц/з борошна
-55 гр вівсянки
-35 гр какао порошку
-2 ст.л меленого льону
-1 ч.л розпушувача
-1/2 ч.л соди

- Збийте в блендері банани, молоко, урбеч і лимонний сік. Якщо хочете солодше - додайте декілька ложок сиропу топінамбура, фініків або кокосового цукру.

- Подрібніть вівсянку в борошно і змішайте всі сухі інгредієнти. До рідкої частини всипати суху суміш частинами і замісити тісто вінчиком. Можливо, вам знадобиться ще трохи молока або, навпаки, залишиться трохи сухих інгредієнтів. Це буде залежати від розміру бананів, борошна і какао.
Але тісто повинно вийти густим, не повинно стікати з ложки.
Розріжте решту бананів вздовж, прикрасьте тісто, трохи втопивши банан всередину. Посипте зверху дрібкою кокосового цукру.

Випікати у формі, застеленій пергаментом, 35-50 хв при 175С або до сухої зубочистки.
Після духовки дайте охолонути хлібу в формі до кімнатної температури.

💡Подавайте банановий хліб можна з кешью-урбечем або арахісової пастою, а також з кулькою морозива, прикрасивши мигдальними пластівцями.